Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 1453
MSPL 3442

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 1453

Tytuł kodeksu

Varii tractatus theologici; Auctoritates philosophiae

Data powstania:

ca. 1416-1430

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

480 pp + II ff

Wymiary

30.0 x 21.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 10 (2012) , 106-113
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 357-358
Izydorczyk (1993) , 70, no. 125
Wójcik-Zega (2008), 139-140
Leńczuk (2015), 109
SOPMA 1 (1970), 51, no. 146
Cod. mss. Thomae de Aquino 2 (1973), 127, no. 1269

Pobierz opis:

PDF XML