Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 1405
MSPL 3395

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 1405

Tytuł kodeksu

Ioannes Damascenus, De fide orthodoxa; Thomas de Aquino, Summa contra gentiles

Data powstania:

1459

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

586 pp + II ff

Wymiary

31.0 x 22.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/890460
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 9 (2008) , 406-409
Bibliografia
Clavis 1 (2019), no. 313/2, 313/3, 313/17
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 347-348
Wielgus (1992), 105-108
Zawadzki (1995b) , 192, adn. 288
Cod. mss. Thomae de Aquino 2 (1973), 126-127, no. 1267

Pobierz opis:

PDF XML