Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 1399
MSPL 3389

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 1399

Tytuł kodeksu

Thomas de Cobham, Summa confessorum; Iacobus Mediolanensis, Stimulus amoris; Expositio Passionis Domini; Matthaeus de Cracovia, De passione Domini ex Revelationibus beatae Birgittae

Data powstania:

ca. 1410

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

192 ff + III ff

Wymiary

29.5 x 21.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/871856 , Polona: https://polona.pl/item/131767390/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 9 (2008) , 381-385
Bibliografia
Kowalczykówna (1999a), 123, 124
Clavis 1 (2019), no. 460/20, 492/3
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 346
Krzyżaniakowa (1963), 41, 54
Hornowska, Zdzitowiecka (1947), 115
Szelińska (1966), 30, 33
Zathey (1966), 31, 70
Eisermann (2001), 109

Pobierz opis:

PDF XML