Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 1390
MSPL 3380

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 1390

Tytuł kodeksu

Iacobus de Voragine, Sermones de tempore; Homiliarium per circulum anni cum Matthiae de Labischin (?) Glossa marginali et interlineari

Data powstania:

1424, 1425

Język

Latin, Polish

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

286 ff + III ff

Wymiary

31.0 x 21.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/888781 , Polona: https://polona.pl/item/136113245/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 9 (2008) , 336-345
Bibliografia
Michałowska (1990), 901
Indeksy do opisu źródeł (2011), 13
Clavis 1 (2019), no. 428/10, 428/65
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 345
Chmielowska, Włodek (1971), 12
Nowak (1999-2000), 315-339
SOPMA 2 (1975), 363, no. 2156

Pobierz opis:

PDF XML