Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 1385
MSPL 3375

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 1385

Tytuł kodeksu

Iacobus de Voragine, Sermones de sanctis et festis. Pars II: De Spiritu Sancto - De s. Catharina et s. Dorothea

Data powstania:

1442

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

444 ff + II ff

Wymiary

29.0 x 20.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/883065 , Polona: https://polona.pl/item/134174450/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 9 (2008) , 304-311
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 343-344
Wolny (1980), 104
Zawadzki (1995b) , 214
Kowalczykówna (1992), 21
SOPMA 2 (1975), no. 2155

Pobierz opis:

PDF XML