Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 1383
MSPL 3373

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 1383

Tytuł kodeksu

Variorum auctorum Opuscula et Sermones (i. a. Hugonis et Richardi de Sancto Victore, Hugonis de Folieto, Henrici Langenstein de Hassia)

Data powstania:

ca. 1410

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment and paper

Objętość

358 ff

Wymiary

31.5 x 21.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/879278 , Polona: https://polona.pl/item/133344215/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 9 (2008) , 287-297
Bibliografia
Kowalczyk (1999a), 123, 128
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 343
Römer (1974), 163
Kowalczykówna (1971), 21-22
Goy (1976), 105, No. 47, 186, No. 30, 200, No. 28, 221, No. 56, 258, No. 36.
Abeele, van den (2003), 257-258

Pobierz opis:

PDF XML