Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 1375
MSPL 3365

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 1375

Tytuł kodeksu

Robertus Holcot, Expositio libri Sapientiae. Cap. 1-7, lect. 1-103 cum additionibus anonymi ad lect. 16-18, 20-29, 31-47, 49-59, 61-94, 96-103

Data powstania:

1445-1446

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

266 ff

Wymiary

30.5 x 21.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/865485 , Polona: https://polona.pl/item/129986133/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 9 (2008) , 171-175
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 339
Swastek (1967), 64, 197
Zawadzki (1995a), 24
567
Zawadzki (1995b) , 103-104, 184-187
Zawadzki (1997), 70-71
Zawadzki (1973-1974) , passim
SOPMA 3 (1980), 316, no. 3497

Pobierz opis:

PDF XML