Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 1338
MSPL 3328

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 1338

Tytuł kodeksu

Bonaventura, Commentum in Evangelium s. Ioannis; Robertus Holcot vel Augustinus de Urbino, Quadragesimale de bello spirituali; Ioannis Isner discipulus OSB de Tyniec, Principium in Bibliam

Data powstania:

1402

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

360 pp + II ff

Wymiary

29.5 x 22.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/865945 , Polona: https://polona.pl/item/130255556/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 8 (2004) , 304-308
Bibliografia
Kowalczyk (1999a), 123, 128
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 334
Hornowska, Zdzitowiecka (1947), 125
Wielgus (1992), 24
Clavis 1 (2019), no. 900/1

Pobierz opis:

PDF XML