Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 1297
MSPL 3286

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 1297

Tytuł kodeksu

Pericopae lectionum et evangeliorum de tempore et de sanctis; Passio Iesu Christi secundum Matthaeum; Notae et orationes lingua Latina et Polonica

Data powstania:

ca. 1410

Język

Latin, Polish

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

190 ff + IV ff

Wymiary

30.5 x 22.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/660291 , Polona: https://polona.pl/item/105241073/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 8 (2004) , 140-145
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 326
Łoś (1915), 91, 188-189
Łoś (1922) , 64, 201, 464-465
Zathey (1966), 30, 94
Masłej (2016), 31-32, passim
Indeksy do opisu źródeł (2011)
Clavis 1 (2019), no. 648, 955

Pobierz opis:

PDF XML