Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 1272
MSPL 3587

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 1272

Tytuł kodeksu

Sermones in Universitate Cracoviensi habiti et alii

Data powstania:

1444-1450

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

289 ff + III ff

Wymiary

30.0 x 21.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/1147
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 8 (2004) , 15-44
Bibliografia
Kowalczykówna (1970), passim
Domański (2011), 155, 288
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 321
Gębarowicz (1965), 16
Zawadzki (1979), 34
Clavis 1 (2019), no. 103, 104, 205/42, 260/75, 280/1, 280/3, 280/4, 280/5, 280/6, 280/9, 280/21, 280/23, 280/24, 280/25, 280/26, 280/27, 280/28, 280/29, 280/30, 280/31, 280/32, 280/33, 280/34, 280/36, 280/37, 280/39, 280/40, 280/41, 280/42, 280/43, 280/44, 280/46, 309/1, 325/12, 325/13, 460/25, 477/12, 593, 609/3, 609/4, 731, 733, 823, 828, 876/53, 876/55, 876/56, 876/58, 876/65, 876/71, 894/17, 894/19, 912, 930/3
Wolny, Zawadzki (1975), 18, passim
SOPMA 2 (1975), 388, no. 2216, 2220

Pobierz opis:

PDF XML