Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 1256
MSPL 3250

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 1256

Tytuł kodeksu

Breviarium Cracoviense

Data powstania:

ca. 1425

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment and paper

Objętość

375 ff + III ff

Wymiary

30.0 x 22.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/641620 , Polona: https://polona.pl/item/100534702/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 7 (2000) , 278-283
Bibliografia
Kubieniec (2003), 18
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 318
Kowalewicz, Morawski (1991)
Danielski (1997), passim
CAO-ECE VIII/A (2018), 38, passim
Clavis 1 (2019), no. 55, 71, 552, 958/1

Pobierz opis:

PDF XML