Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 1255
MSPL 3249

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 1255

Tytuł kodeksu

Breviarium Cracoviense

Data powstania:

ca. 1400, 15th c.

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment

Objętość

455 ff + III ff

Wymiary

29.5 x 20.0 cm

Dekoracja

Tak

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/644315 , Polona: https://polona.pl/item/101109018/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 7 (2000) , 274-278
Bibliografia
Kubieniec (2003), 18
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 318
Ameisenowa (1958), 114-115, Fig. 168-173
Miodońska (1960), 193
Ożóg (1987), 133
Kowalewicz, Morawski (1991)
Miodońska (1993), 49, 125, 129, 133
CAO-ECE VIII/A (2018), 38, passim
Clavis 1 (2019), no. 10, 71, 958/1
Inne bazy danych
Usuarium: https://usuarium.elte.hu/book/4143/view

Pobierz opis:

PDF XML