Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 1252
MSPL 3246

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 1252

Tytuł kodeksu

Bonaventura, Commentum in librum II Sententiarum Petri Lombardi; Franciscus de Maironis, Sermones 2; Aegidius Romanus, Reportata super Theoremata de esse et essentia; Ioannes Dacus, Divisio scientiae

Data powstania:

1293-1295

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

177 ff + IV ff

Wymiary

24.0 x 18.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/642052 , Polona: https://polona.pl/item/101565299/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 7 (2000) , 264-268
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 318
Siemiątkowska (1960)
Zathey (1966), 57
Clavis 1 (2019), no. 284/30
Bursill-Hall (1981), 98

Pobierz opis:

PDF XML