Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 1216
MSPL 3210

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 1216

Tytuł kodeksu

Sanctorum patrum opera theologica; Gregorius Magnus, Regula pastoralis

Data powstania:

1455-1456

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

292 ff + II ff

Wymiary

31.5 x 22.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/636104
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 7 (2000) , 116-121
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 308-309
Swastek (1967), 165-166
Römer (1973), 158
Zawadzki (1995b) , 99-103, imago phot. nr 3
Clavis 1 (2019), no. 260/75
Zawadzki (1973-1974) , passim

Pobierz opis:

PDF XML