Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 793
MSPL 2805

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 793

Tytuł kodeksu

Opera medica, astronomica et astrologica (i. a. Picatrix)

Data powstania:

1458-1459

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment and paper

Objętość

199 ff + II ff

Wymiary

31.0 x 21.5 cm

Dekoracja

Tak

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/1156
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 6 (1996) , 120-137
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 235-236
Śnieżyńska-Stolot (1992), 132
Clavis 1 (2019), no. 626/12, 626/14
Ameisenowa (1958), 180-184, Fig. 241-245
Ameisenowa (1924), 16-17, no. 11, 12, (about the engravings)
Inne bazy danych
Ptolemaeus: https://ptolemaeus.badw.de/ms/632 , Jordanus: https://ptolemaeus.badw.de/jordanus/ms/12245

Pobierz opis:

PDF XML