Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 786
MSPL 2398

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 786

Tytuł kodeksu

Opera medica

Data powstania:

ca. 1460

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

239 ff + II ff

Wymiary

31.5 x 21.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/600311 , Polona: https://polona.pl/item/91834212/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 6 (1996) , 90-97
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 234
Birkenmajer (1924), 212
Szelińska (1966), 68
Szelińska (1962), 5, 35
Storm van Leeuwen (2011), 54-55
Inne bazy danych
Jordanus: https://ptolemaeus.badw.de/jordanus/ms/12237

Pobierz opis:

PDF XML