Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 778
MSPL 2390

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 778

Tytuł kodeksu

Opera medica

Data powstania:

ca. 1425

Język

Latin, Polish

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

331 ff + III ff

Wymiary

31.0 x 22.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/167666
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 6 (1996) , 36-55
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 230-232
Łoś (1922) , 131
Indeksy do opisu źródeł (2011), 13
Rostafiński (1900a), 27, no. IV [erroneously as: VI]
Rostafiński (1900b), 79-43, 349-350, no. IV
Horeczy (2021), 88

Pobierz opis:

PDF XML