Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 777
MSPL 2389

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 777

Tytuł kodeksu

Thomas de Wratislavia, Michi competit. Pars 2: Aggregatum; Medicinalia praecepta ab Ioanne Wels collecta

Data powstania:

ca. 1460

Język

Latin, Polish

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

194 ff + VIII ff

Wymiary

31.0 x 21.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/600237 , Polona: https://polona.pl/item/91724234/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 6 (1996) , 33-36
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 230
Indeksy do opisu źródeł (2011), 13
Rostafiński (1900a), 53-55, no. III
Rostafiński (1900b), 72-74, no. III
Clavis 1 (2019), no. 305/1, 305/2
Leńczuk (2015), 109
Łosowska (2022), 5-6
Inne bazy danych
Jordanus: https://ptolemaeus.badw.de/jordanus/ms/12230

Pobierz opis:

PDF XML