Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 774
MSPL 2386

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 774

Tytuł kodeksu

Opera medica (i. a. Albici de Moravia, Avicennae, Aegidii Corboliensis)

Data powstania:

1463

Język

Latin, German, Polish

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

192 ff + VII ff

Wymiary

32.0 x 22.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/601631 , Polona: https://polona.pl/item/92675733/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 6 (1996) , 9-24
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 229
Łoś (1915), 153
Indeksy do opisu źródeł (2011), 13
Rostafiński (1900a), 51-52, no. II
Rostafiński (1900b), 59-71, no. II
Clavis 1 (2019), no. 87, 268/2
Leńczuk (2015), 109
Inne bazy danych
Handschriftencensus: https://handschriftencensus.de/24275 , Jordanus: https://ptolemaeus.badw.de/jordanus/ms/12227

Pobierz opis:

PDF XML