Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 757
MSPL 2356

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 757

Tytuł kodeksu

Expositones operum Petri Hispani et Aristotelis; Formulae variae processuum et instrumentorum ex artis curiae Merseburgensis et Naumburgensis (1391-1399)

Data powstania:

1378-1379, 14th c. (end), 15th c. (beginning)

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

91 ff

Wymiary

29.5 x 21.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/601204 , Polona: https://polona.pl/item/92535053/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 5 (1993) , 315-329
Bibliografia
RISM B III 5 (1997), 27
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 224
Hornowska, Zdzitowiecka (1947), 121
Markowski, Włodek (1974), 49-50
Markowski (1975), 33, 130-131
Šmahel (1980), 258, 294, 330, 359
Inne bazy danych
Jordanus: https://ptolemaeus.badw.de/jordanus/ms/12210

Pobierz opis:

PDF XML