Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 752
MSPL 2351

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 752

Tytuł kodeksu

Quaestiones super libros Physicae Aristotelis

Data powstania:

1360

Język

Latin, Polish

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

242 ff + X ff

Wymiary

30.0 x 21.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/607870
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 5 (1993) , 300-304
Bibliografia
Wiszniewski (1841), 197-198, 222-223
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 223
Fijałek (1900b) , 183, 191
Markowski (1971), 381
Markowski, Włodek (1974), 61
Indeksy do opisu źródeł (2011), 13

Pobierz opis:

PDF XML