Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 748
MSPL 2347

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 748

Tytuł kodeksu

Opera philosophica

Data powstania:

1350

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

123 ff

Wymiary

31.0 x 23.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/600471 , Polona: https://polona.pl/item/91920552/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Włodek (1960) , 11-27, Cat. Kraków, BJ 5 (1993) , 285-292
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 222
Włodek (1960)
Seńko (1961)
Markowski, Włodek (1974), 58-59
Włodek (1977), 26-27

Pobierz opis:

PDF XML