Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 744
MSPL 2344

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 744

Tytuł kodeksu

Ioannes Buridanus, Quaestiones super libros VI-IX Ethicae Nicomacheae Aristotelis; Quaestiones de philosophia morali

Data powstania:

1360-1370

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

115 ff + I f

Wymiary

28.0 x 22.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/555357 , Polona: https://polona.pl/item/86426672/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 5 (1993) , 279-281
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 221-222
Hornowska, Zdzitowiecka (1947), 117
Markowski (1971), 478-479, 484, 490
Korolec (1973), 35-36
Markowski, Włodek (1974), 58
Korolec (1980), 15, 18, 29-30

Pobierz opis:

PDF XML