Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 722
MSPL 2322

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 722

Tytuł kodeksu

Franciscus Petrarca, De remediis utriusque fortunae libri II; Lucius Annaeus Seneca, Opuscula varia

Data powstania:

1430

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment

Objętość

336 ff + I f

Wymiary

36.0 x 24.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/607890 , Polona: https://polona.pl/item/94035520/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 5 (1993) , 184-191
Bibliografia
Domański (2011), 78, 85-86
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 216
Dobrowolski (1927), 100
Szelińska (1966), 48-50
Michałowska (1990), 903

Pobierz opis:

PDF XML