Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 693
MSPL 2293

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 693

Tytuł kodeksu

Opuscula varia (i.a. Gilberti Tornacensis, Ioannis Guallensis et aliorum)

Data powstania:

1430-1432

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

295 ff

Wymiary

30.5 x 21.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 5 (1993) , 70-75
Bibliografia
Domański (2011), 88, 94, 128, 130
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877)
Fijałek (1900b) , 44
Hornowska, Zdzitowiecka (1947), 168
Szelińska (1990) , 20, 33
Szelińska (1966), 66
Zwiercan (1969), 149-150
Horeczy (2021), 184

Pobierz opis:

PDF XML