Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 686
MSPL 2286

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 686

Tytuł kodeksu

Disputata sophistriae. Albertus Rickmersdorf de Saxonia, Quaestiones super libros Meteororum Aristotelis; Auctorum variorum quaestiones disputatae

Data powstania:

14th c. (end)

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

158 ff + I f

Wymiary

29.0 x 22.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/607897 , Polona: https://polona.pl/item/94037459/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 5 (1993) , 42-53
Bibliografia
Kowalczyk (1999a), 109, 123, 126
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 208
Markowski (1971), 405, 453
Markowski, Włodek (1974), 37
Spunar (1985), 425
Clavis 1 (2019), no. 205/48, 284/7, 284/10, 284/12

Pobierz opis:

PDF XML