Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 675
MSPL 2277

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 675

Tytuł kodeksu

Aristoteles, Politica cum expositione, quaestionibus super libros I-III, glossulis; Albertus Magnus, Politica (fragm. initiale); Notae ad philosophiam spectantes

Data powstania:

ca. 1433

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

156 ff + VIII ff

Wymiary

30.5 x 21.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://polona.pl/item/95657162/0/ , Polona
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 5 (1993) , 15-20
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 205
Czartoryski (1960), 12, 19-27, 31, 43
Czartoryski (1963), passim
Rebeta (1970), 41, 43, 46, 51
Clavis 1 (2019), no. 930/5

Pobierz opis:

PDF XML