Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 650
MSPL 2253

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 650

Tytuł kodeksu

Alexander Bonini de Alexandria, Expositio Metaphysicae Aristotelis

Data powstania:

14th c. (beginning)

Język

Latin, Polish

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment

Objętość

230 ff + II ff

Wymiary

32.5 x 23.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/609355 , Polona: https://polona.pl/item/95657107/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 4 (1988) , 406-407
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 201
Rebeta (1970), 41
Markowski (1971), 471
Markowski, Włodek (1974), 28
Indeksy do opisu źródeł (2011), 13
Inne bazy danych
Jordanus: https://ptolemaeus.badw.de/jordanus/ms/12173

Pobierz opis:

PDF XML