Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 605
MSPL 2209

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 605

Tytuł kodeksu

Textus astronomici varii

Data powstania:

15th c. (end), ca. 1529

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

121 ff + II ff

Wymiary

31.0 x 21.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/381163
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 4 (1988) , 214-220
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 190
Birkenmajer (1924), 127
Bujak (1925), 12
Markowski (1971), 240, 263, 268, 271
Rosińska (1984)
Clavis 1 (2019), no. 965/5
Inne bazy danych
Jordanus: https://ptolemaeus.badw.de/jordanus/ms/12129

Pobierz opis:

PDF XML