Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 600
MSPL 2204

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 600

Tytuł kodeksu

Opera astronomica

Data powstania:

ca. 1486, 1501

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

167 ff + IX ff

Wymiary

31.0 x 21.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/476324 , Polona: https://polona.pl/item/78505263/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 4 (1988) , 163-176
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 189
Birkenmajer (1924), 127
Markowski (1971), 227, 237, 263, 266, 268
Rosińska (1984)
Clavis 1 (2019), no. 282/9, 865/5

Cermann (2014), 126, 130
Inne bazy danych
Jordanus: https://ptolemaeus.badw.de/jordanus/ms/12123

Pobierz opis:

PDF XML