Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 598
MSPL 2202

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 598

Tytuł kodeksu

Ioannes Regiomontanus: Canones Tabularum directionum profectionumque et Tabulae directionum profectionumque

Data powstania:

1471

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

51 ff + IV ff

Wymiary

29.5 x 21.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/476325 , Polona: https://polona.pl/item/121146456/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 4 (1988) , 159-161
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 188
Markowski (1971), 136, 137, 150
Rosińska (1984)
Clavis 1 (2019), no. 310/1
Cermann (2014), 127, 130, 131
Inne bazy danych
Jordanus: https://ptolemaeus.badw.de/jordanus/ms/12121

Pobierz opis:

PDF XML