Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 584
MSPL 2188

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 584

Tytuł kodeksu

Textus ad astronomiam et medicinam spectantes (i.a. Petri de Alliaco, Hali Abenragel); Sermo de s. Benedicto de Nursia

Data powstania:

1423, 1449

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

230 ff + III ff

Wymiary

28.0 x 20.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/601457 , Polona: https://polona.pl/item/92556290/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 4 (1988) , 96-112
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 185-186
Birkenmajer (1924), 68, 112
Bujak (1925), 59-60
Markowski (1971), 18, 271
Rosińska (1984)
Clavis 1 (2019), no. 28/1, 28/2
Inne bazy danych
Jordanus: https://ptolemaeus.badw.de/jordanus/ms/12107

Pobierz opis:

PDF XML