Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 563
MSPL 2170

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 563

Tytuł kodeksu

Opera astronomica (i. a. Ioannis de Sacro Bosco, Ioannis de Erfordia); Tabulae variae astronomicae

Data powstania:

15th c. (1423-1434)

Język

Latin, Polish

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

374 ff + III ff

Wymiary

30.5 x 20.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/579416 , Polona: https://polona.pl/item/89072564/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 3 (1984) , 397-406
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 175-176
Markowski (1971), 261, 262, 271
Słomczyńska (1978), 31
Indeksy do opisu źródeł (2011), 12
Clavis 1 (2019), no. 484/2
Inne bazy danych
Jordanus

Pobierz opis:

PDF XML