Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 562
MSPL 2169

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 562

Tytuł kodeksu

Opera astronomica (i. a. Ioannis de Sacro Bosco, Ioannis de Lineriis, Ioannis de Erfordia, Alexandri de Villa Dei)

Data powstania:

1387

Język

Latin, German, Polish

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

111 ff

Wymiary

29.0 x 21.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/488692 , Polona: https://polona.pl/item/79774157/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 3 (1984) , 390-397
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 175
Markowski (1971), 261, 271
Nehring (1886), 31-32
Indeksy do opisu źródeł (2011), 12
Clavis 1 (2019), no. 304/1

Pobierz opis:

PDF XML