Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 519
MSPL 2130

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 519

Tytuł kodeksu

Variorum auctorum Epistulae et Orationes

Data powstania:

1414, ca. 1420

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

175 ff + VII ff

Wymiary

33.5 x 24.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/595377 , Polona: https://polona.pl/item/91066954/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 3 (1984) , 197-241
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 163
Szelińska (1966), 291
Michałowska (1990), 798
Clavis 1 (2019), no. 730
Horeczy (2021), 70, 144, 210, 213, 248, 257–266, 277

Pobierz opis:

PDF XML