Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 516
MSPL 2127

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 516

Tytuł kodeksu

Opera varia M. Tullii Ciceronis et auctorum aliorum: Bonaccursii de Montemagno, Basilii Magni, Bonvicini de Ripa, Petri Pauli Vergerii

Data powstania:

ca. 1459

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

204 ff

Wymiary

31.5 x 22.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/595435 , Polona: https://polona.pl/item/91136451/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 3 (1984) , 182-187
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 161
Domański (2011), 88, 97, 108
Michałowska (1990), 117
Clavis 1 (2019), no. 953
Horeczy (2021), 258, 268, 277

Pobierz opis:

PDF XML