Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 513
MSPL 2124

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 513

Tytuł kodeksu

Aristoteles, Ethica Nicomachea cum Nicolai Budissen de Cracovia (?) expositione marginali et glossa interlineari (absque initio) et Politica cum expositione marginali et glossa interlineari ad librum I

Data powstania:

1410

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment and paper

Objętość

157 ff + I f

Wymiary

41.0 x 29.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/600084 , Polona: https://polona.pl/item/91567427/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 3 (1984) , 174-176
Bibliografia
Kowalczykówna (1970), passim
Kowalczyk (1999a), 110
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 160
Czartoryski (1960), 7-10
Czartoryski (1963), 157-158
Markowski, Włodek (1974), 17
Clavis 1 (2019), no. 728

Pobierz opis:

PDF XML