Skip to main content

Wrocław, Biblioteka Uniwersytecka we Wrocławiu, I F 203
MSPL 980

Repozytorium

Wrocław, Biblioteka Uniwersytecka we Wrocławiu

Sygnatura

I F 203

Tytuł kodeksu

Commentarius in tres partes Summae theologiae s. Thomae de Aquino; Petrus Wiechs, Roseum memoriale; Guilelmus de Lavicea, Diaeta salutis; Expositio hymnorum; Hermannus de Scildis, Introductorium; alia opuscula parva et sermones

Data powstania:

1458-1469

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment and paper

Objętość

I f + 449 ff

Wymiary

31.0 x 21.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Wrocław, BUWr 2 (1982) , 200-211
Bibliografia
Wielgus (1990), 207, 211
Jażdżewski (1992), 17, 151
Kołoczek (1974), 222, 224
Rother (1926), 10
Balzer (1893)
Bukowski (1997), 170-171
Falenciak (1973)
Falenciak (1975a), 135, 146, 148
Falenciak (1976a), 199
Clavis 1 (2019), no. 184/1, 764

Pobierz opis:

PDF XML