Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 414
MSPL 2052

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 414

Tytuł kodeksu

Acta et sermones Concilii Constantiensis et Basiliensis

Data powstania:

15th c. (middle)

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

296 ff + III ff

Wymiary

32.0 x 22.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/1153
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 2 (1982) , 222-240
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 135-136
Swastek (1967), 160, 162, 164, 169-170, 185, 188-190, 196
Rechowicz (1958), 27
Zawadzki (1973-1974) , passim
SOPMA 2 (1975), 201, 485, 486, no. 1780, 2495, 2499
SOPMA 3 (1980), 26, no. 2702
Inne bazy danych
ROA: http://www.antihus.eu/search.php , GdM: https://www.geschichtsquellen.de/hs/29170

Pobierz opis:

PDF XML