Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 332
MSPL 1976

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 332

Tytuł kodeksu

Berengarius Fredoli, Inventarium iuris canonici

Data powstania:

1398

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment and paper

Objętość

338 ff + III ff

Wymiary

31.0 x 22.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/400028 , Polona: https://polona.pl/item/68812277/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 2 (1982) , 3-4
Bibliografia
Kowalczykówna (1999a), 122, 128
Wisłocki (1875), 113
Piekosiński (1893a), 41, 90, 352, 599, 632, 664, 750
Zathey (1966), 72
Kowalczykówna (1971), 16, 17
Markowski (1971), 446

Pobierz opis:

PDF XML