Skip to main content

Pelplin, Biblioteka Diecezjalna im. Biskupa Jana Bernarda Szlagi w Pelplinie, L 13
MSPL 3163

Repozytorium

Pelplin, Biblioteka Diecezjalna im. Biskupa Jana Bernarda Szlagi w Pelplinie

Sygnatura

L 13

Tytuł kodeksu

Graduale

Data powstania:

1375 ?

Miejsce powstania:

Pelplin

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment

Objętość

191 ff

Wymiary

47.5 x 35.5 cm

Dekoracja

Tak

Notacja muzyczna

Tak

Historia

Kopia cyfrowa
K-PBC: https://kpbc.umk.pl/dlibra/publication/86797/
Bibliografia
Katalog wystawy (1998a), 6, 12, 18, 30
Błaszczyk (1981b), 65
Hinz (1969), 43
Hinz (1988)
Jakubek–Raczkowska, Czyżak (2016) , 304-305
Jurkowlaniec (1998)
Karłowska-Kamzowa (1987), 375-377
Kliś (1992)
Marszałkowski (2017) , 376, 381-382
Rozanow (1969), 46-52
Pikulik (2001), passim
Katalog wystawy (1991), 119-120, 77
Katalog mf. BN 9 (1962), 94
Chachulska (2021), s. 57

Pobierz opis:

PDF XML