Skip to main content

Pelplin, Biblioteka Diecezjalna im. Biskupa Jana Bernarda Szlagi w Pelplinie, L 9
MSPL 3161

Repozytorium

Pelplin, Biblioteka Diecezjalna im. Biskupa Jana Bernarda Szlagi w Pelplinie

Sygnatura

L 9

Tytuł kodeksu

Antiphonarium

Data powstania:

14th c. (third quarter)

Miejsce powstania:

Pelplin

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment

Objętość

156 ff

Wymiary

49.5 x 35.0 cm

Dekoracja

Tak

Notacja muzyczna

Tak

Historia

Bibliografia
Hinz (1988), 323, 324, 325
Klimek (2003), 322
Marszałkowski (2017) , 384-385, 386
Morawski (1992), 6, 9, 12, 16-18, 14, 35
Katalog mf. BN 9 (1962), 92

Pobierz opis:

PDF XML