Skip to main content

Pelplin, Biblioteka Diecezjalna im. Biskupa Jana Bernarda Szlagi w Pelplinie, 43 (79)
MSPL 2941

Repozytorium

Pelplin, Biblioteka Diecezjalna im. Biskupa Jana Bernarda Szlagi w Pelplinie

Sygnatura

43 (79)

Tytuł kodeksu

Rhases, Liber medicinalis ad Almansorem; Avicenna, Canon medicinae

Data powstania:

13th c. (third quarter), 14th c. (beginning)

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment

Objętość

204 ff

Wymiary

33.5 x 22.5 cm

Dekoracja

Tak

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
KOLOMEDIEVI: https://kolomedievi.umk.pl/pl/pages/52/43-79-rhases-liber-medicinalis-ad-almansorem-avicenna-canon-medicinae ,
Bibliografia
Błaszczyk (1981a), 117-118
Katalog wystawy (1998a), 6, 19
Bilikiewicz (1947)
Błaszczyk (1981b), 64-64
Góra (2000), 209
Karłowska-Kamzowa (1987), 375
Katalog wystawy (1991), 135, no. 89
Katalog mf. BN 14 (1969), 18-19
Nir (1977c), 346, no. 1

Pobierz opis:

PDF XML