Skip to main content

Pelplin, Biblioteka Diecezjalna im. Biskupa Jana Bernarda Szlagi w Pelplinie, 5 (1)
MSPL 2905

Repozytorium

Pelplin, Biblioteka Diecezjalna im. Biskupa Jana Bernarda Szlagi w Pelplinie

Sygnatura

5 (1)

Tytuł kodeksu

Nicolaus de Lyra, Postillae super Iob, Isaiam, Ieremiam, Ezechielem, Danielem

Data powstania:

15th c. (first quarter)

Miejsce powstania:

Pelplin?

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment

Objętość

194 ff

Wymiary

40.0 x 28.5 cm

Dekoracja

Tak

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Bibliografia
Katalog wystawy (1998a), 6, 22
Jakubek–Raczkowska, Czyżak (2016) , 304-305
Marszałkowski (2017) , 380-381
Rozanow (1969), 36
Katalog mf. BN 14 (1969), 8

Pobierz opis:

PDF XML