Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 764
MSPL 2363

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 764

Tytuł kodeksu

Thomas de Aquino, Quodlibeta I-XII; Ioannes de Dąbrówka, Quaestiones super libris Sententiarum Petri Lombardi

Data powstania:

1462, 1463

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

604 ff + IV ff

Wymiary

31.0 x 21.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/619943 , Polona: https://polona.pl/item/96580905/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków, BJ 5 (1993) , 342-347
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 226
Rosińska (1984), 1203
Clavis 1 (2019), no. 277/12, 311/1, 311/2, 445/5
Korolec et al. (1958) , 29
Cod. mss. Thomae de Aquino 2 (1973), 121-122, no. 1256
Inne bazy danych
Jordanus: https://ptolemaeus.badw.de/jordanus/ms/12217

Pobierz opis:

PDF XML