Skip to main content

Kraków, Biblioteka Jagiellońska, Ms 190
MSPL 1918

Repozytorium

Kraków, Biblioteka Jagiellońska

Sygnatura

Ms 190

Tytuł kodeksu

Stanislaus de Scarbimiria, Sermones

Data powstania:

1415-1420

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment and paper

Objętość

384 ff + I f

Wymiary

30.5 x 21.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
JBC: https://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication/399054 , Polona: https://polona.pl/item/67997103/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Kraków BJ 1 (1980) , 218-233
Bibliografia
Cat. Kraków, BJ Wisłocki 1 (1877), 75
Kowalczykówna (1970), 16, 29 (No. XXV), 120-121, 182 (Nos. 184, 187)
Clavis 1 (2019), no. 876/8, 876/48, 876/64, 876/68, 876/71
Clavis 2 (2019), 1147, 1152
Kozłowska-Budkowa (1951), 571
Kowalczykówna (1960), 10-11
Zawodzińska (1960), 312
Zawadzki (1979)

Pobierz opis:

PDF XML