Skip to main content

Warszawa, Biblioteka Narodowa, Rps 12721 V
MSPL 1534

Repozytorium

Warszawa, Biblioteka Narodowa

Sygnatura

Rps 12721 V

Poprzednie sygnatury

Akc. 10809, BUL 413/2

Tytuł kodeksu

Graduale de tempore et de sanctis

Inne tytuły

Antyfonarz opata Mścisława

Data powstania:

15th c. (middle)

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment

Objętość

344 ff

Wymiary

56.0 x 38.0 cm

Dekoracja

Tak

Notacja muzyczna

Tak

Historia

Kopia cyfrowa
Polona: https://polona.pl/item/20758744/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Kaliszuk, Szyller (2012) , 207
Bibliografia
Jurkowlaniec (1998) , 368
Pikulik (2001) , passim, (quoted as: ms. b.s. II)
Podlacha (1916)
Miodońska (1993)
Miodońska (1995)
Klimecka (1995c)

Pobierz opis:

PDF XML