Skip to main content

Warszawa, Biblioteka Narodowa, Rps 12720 V
MSPL 1533

Repozytorium

Warszawa, Biblioteka Narodowa

Sygnatura

Rps 12720 V

Poprzednie sygnatury

Akc. 10808, BUL 413/1

Tytuł kodeksu

Antiphonarium

Inne tytuły

Antyfonarz opata Mścisława

Data powstania:

before 1410

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment

Objętość

361 ff

Wymiary

54.0 x 38.0 cm

Dekoracja

Tak

Notacja muzyczna

Tak

Historia

Kopia cyfrowa
Polona: https://polona.pl/item/20758739/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Kaliszuk, Szyller (2012) , 207
Bibliografia
Maciejewski (1973), 241
Podlacha (1916)
Witkowska-Zaremba (2001a)
Labuda, Secomska (2004b), 401-402, (quoted as: akc. 10808)
Bratkowski (2009)
Izbicki (2006), 6, passim, (quoted as: ms. b.s.)
Inne bazy danych
Cantus Planus in Polonia: http://cantus.ispan.pl/source/13720

Pobierz opis:

PDF XML