Skip to main content

Warszawa, Biblioteka Narodowa, Rps 8024 II
MSPL 1303

Repozytorium

Warszawa, Biblioteka Narodowa

Sygnatura

Rps 8024 II

Poprzednie sygnatury

Akc. 2747

Tytuł kodeksu

Rozmyślanie przemyskie

Inne tytuły

Rozmyślanie o żywocie Pana Jezusa

Data powstania:

after 1511

Język

Polish

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

426 ff

Wymiary

21.5 x 15.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
Polona: https://polona.pl/item/257324/0/ , https://polona.pl/item/50596360/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Kaliszuk, Szyller (2012) , 118
Bibliografia
Vrtel-Wierczyński (1952)
Dobrzeniecki (1969)
Tchórzewska-Kabata (2000) , 80-81
Wydra, Rzepka (2008), 145-212
Keller, Twardzik 1 (1998)
Keller, Twardzik 2 (2000)
Keller, Twardzik 3 (2004)
Masłej (2016), 41-42, passim

Pobierz opis:

PDF XML