Skip to main content

Warszawa, Biblioteka Narodowa, Rps 3760 III
MSPL 1265

Repozytorium

Warszawa, Biblioteka Narodowa

Sygnatura

Rps 3760 III

Poprzednie sygnatury

Akc. 7526, Fr.Q.v.XIV.1

Tytuł kodeksu

Guillaume de Lorris et Jean de Meung, Le Roman de la Rose

Data powstania:

ca. 1385-1395

Język

French

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment

Objętość

252 ff + II f

Wymiary

30.0 x 26.0 cm

Dekoracja

Tak

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
Polona: https://polona.pl/item/2028058/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Kaliszuk, Szyller (2012) , 104
Bibliografia
Sawicka (1938), 66-81
Batany (1973)
Katalog wystawy (1979), 19
Tchórzewska-Kabata (2000) , 58-59
Łanuszka (2009), 7

Pobierz opis:

PDF XML